2012. augusztus 28., kedd

Fügelekvár



Kissé félve kóstoltam meg a balatoni nyaraló fügefájának terméséből készült lekvárt, mert a fügét nem nagyon szeretem (na tessék, én sem vagyok mindenevő...), de egy-két kanál elfogyasztása után azt néztem, hogy mihez tudnék még enni belőle! Nagyon finom volt! Emese néni azért hozta a fügelekvárt, hogy a konyhában nekünk sütött palacsintát megkenjük vele (készült is jó pár fügelekváros palacsinta), de én inkább a túrós palacsinta tetejére kenve fogyasztottam. Nagyon passzolt hozzá! Már kicsit szégyelltem is magam az elfogyasztott mennyiség miatt (természetesen teljesen alaptalanul, hiszen örültek, hogy ennyire ízlik)...amikor pedig vacsoránál asztalra került Emese néni meggylekvárja (darabos meggyel, amit imádok) teljesen el voltam veszve...

A fügelekvár ugyanúgy készül, mint bármelyik másik lekvár, talán kevesebb cukrot kell hozzáadni, mert az érett füge elég édes ízű.

A kertben található fügefa (mely nem csak a termése miatt hasznos, hanem terebélyes koronája miatt is, mely a nagy nyári melegben hűsítő árnyékot biztosít, ezen kívül pedig rendkívül szép is)

                     

2 megjegyzés:

  1. Én is szívesen kenegettem volna Veled együtt a túrós palacsintát ezzel a finomsággal... :))

    VálaszTörlés
  2. Ilyen zöldek még nálunk is, a szomszéd utcában láttuk:-)ezt még kell hagyni érni, nem? Megkóstólnám én is a lekvárt:-)

    VálaszTörlés