2012. április 17., kedd

TAVASZ - 8. hét - KEDD - Tejfölös-snidlinges fóliás burgonya


Egy könnyű vacsorának vagy grilezett ételek mellé köretnek is kiváló fogás:)
Hozzávalók 5 főre (3 gyermek, 2 felnőtt):

5 darab szép nagy burgonya 180 Ft
1 nagy pohár tejföl 225 Ft
só, őrölt bors
ízlés szerinti snidling
20 dkg szeletelt bacon szalonna 559 Ft

alufólia a csomagoláshoz
-------------------------
összesen  970 Ft

A burgonyákat egyenként csomagoljuk be egy - egy alufólia darabba és 200 fokos sütőben süssük puhulásig (kb. 1 óra alatt megpuhulnak, de a sütési idő a burgonyák méretétől függ).

A bacon szeleteket kevés olajon süssük pirosra, majd vágjuk fel ízlés szerinti kockákra.

A tejfölt öntsük egy tálba és keverjük hozzá a bacon sütése után maradt zsíradékot. Kóstoljuk meg és ha szükséges, ízesítsük még sóval, valamint kevés borssal és a finomra vágott snidlinggel.

A megsült burgonyákat vegyük ki a sütőből, hűtsük langyosra, majd csomagoljuk ki őket az alufóliából, héjukat hámozzuk le és vágjuk négyfelé.

Az így előkészített burgikat a snidlinges tejföllel bőven meglocsolva és a sült bacon szalonna kockákkal megszórva tálaljuk.

TIPP: a tejfölbe keverhetünk juhtúrót is (ilyenkor még inkább óvatosan bánjunk a sóval, mert a bacon szalcsi mellett a juhtúró is sós)

5 megjegyzés:

  1. Csak egy dolgot nem szeretek benne- a hosszú sütési folyamatot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek (elég a gázszámlára gondolni és kiráz a hideg...). Kislány koromban parázsban sütöttük meg:)

      Törlés
  2. De régen sütöttünk parázson, a gyerekeim kisebbek voltak, még élvezhettük, már maga a sütése és kikapirgálása a parázsból, az üszökből- élmény volt!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgyúgy! Én milyen jókat lehetett bolondozni, játszani, beszélgetni a tűz körül, amíg a parázsban puhult a krumpli...Te jó ég, hogy rohan az idő, így öregszünk?

      Törlés
    2. ...hogy már nosztalgiázunk?

      Törlés