2012. szeptember 18., kedd

ŐSZ-21. hét-HÉTFŐ- Paradicsommal, sajttal töltött burgonya




Gyors hétköznapi ebéd...Éppen szülőire kellett mennem, úgyhogy két fordulóban készült az étel, de ez nem is volt baj, ugyanis a héjában megfőzött krumpli pont kihűlt addigra, amire hazaértem...

Hozzávalók:

1 kg nagyobb darab krumpli 129 Ft
3 db paradicsom 89 Ft
10 dkg mini mozarella (light) 149 Ft
10 dkg mediterrán jellegű sajt 184 Ft
10 dkg sonka 149 Ft
só, bors
olaj
(őrölt színes bors- csak felnőtteknek)

1 kis tejföl 69 Ft

a tzatzikihez:
1 nagy doboz natúr joghurt 132 Ft
1 kígyóuborka 149 Ft
1 gerezd fokhagyma
10 dkg mediterrán jellegű sajt 184 Ft
------------------------------------
összesen 1235 Ft

A krumplikat főzzük puhára héjastól, majd szűrjük le és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután hámozzuk meg, vágjuk ketté és a félbevágott krumplik közepébe egy kanál segítségével vájjunk kisebb mélyedést. A kivájt darabokat tegyük egy olajjal vékonyan kikent tűzálló tálba és sózzuk, borsozzuk meg.

A kivájt krumplik mélyedéseit sózzuk meg, majd töltsük meg a csíkokra vágott sonkával, a mozarellával, a kisebb darabokra vágott mediterrán sajttal és az apró kockákra vágott paradicsommal. Locsoljuk meg kevés sóva elkevert tejföllel és a felnőtteknek szánt töltött krumplik tetejére őröljünk a színes borsból. A töltött krumplikat helyezzük a kivájt krumplidarabokkal kibélelt tálba és az egészet toljuk 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt süssük készre az ételt.

Közben készítsük el a tzatzikit is: a kígyóuborkát jól mossuk meg és reszeljük le vékony csíkokra. Sózzuk meg és hagyjuk 15 percet állni. Addig a joghurtot, a zúzott fokhagymát és az elmorzsolt mediterrán jellegű sajtot keverjük össze. Az idő letelte után nyomkodjuk ki az uborkát és adjuk a joghurtos alaphoz. Felhasználásig hűtőben tároljuk a kész salátát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése