2012. december 14., péntek

TÉL-28. hét-PÉNTEK- Tarjás nagykocka sütőben sütve



Akár az "Egyszerű tésztavacsora" rovat újabb receptje is lehetne ez az étel és ezzel elárultam, hogy megint egy pillanatok alatt "összedobható" vagyis gyors vacsoráról van szó, ami ráadásul még a pénztárcabarát kategóriába is besorolható. A főtt, füstölt tarja helyett lehet bármilyen sonkát is használni, valószínűleg azzal is nagyon ízletes lesz:)

Hozzávalók:

1 csomag fodros nagykocka tészta 199 Ft
15 dkg főtt, füstölt tarja 315 Ft
5 dkg vaj 43 Ft
só, bors
1 nagy doboz tejföl 199 Ft
2 tojás 80 Ft
kb. 2 evőkanál zsemlemorzsa

tálaláshoz tejföl és snidling (vagy petrezselyemzöld)
------------------------------
összesen kb. 850 Ft

A tésztát főzzük ki sós vízben, majd szűrjük le.

A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját keverjük ki a vajjal, tejföllel, sóval, borssal és a nagyon apróra vagdalt tarjával. A fehérjét csipet sóval verjük kemény habbá.

A leszűrt tésztát dolgozzuk hozzá a vajas alaphoz, majd keverjük hozzá a fehérje habját is. Az egészet borítsuk bele egy kivajazott és zsemlemorzsával meghintett hőálló tálba és forró sütőben süssük kb. 15 percig.

Sütés után hagyjuk kb. fél órát állni és csak ezután szeleteljük fel, így nem fog szétcsúszni a tészta.

Tejföllel és snidlinggel leszórva tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése