2013. június 19., szerda

Csirkemell zöldségekkel papírhüvelyben sütve


Mostanában nincs sok időm szakácskönyveket bújni vagy éppen konyhai kisérleteket végezni egy-egy újabb remek fogás érdekében. Viszont a jó ételek iránti olthatatlan vágy nem veszett ki belőlem, ezért a kedvenc blogjaimat minden nap megnézem jó ötletek után kutatva. Sohasem ér csalódás. Így volt ez csiperke blogjának tanulmányozása közben is, ahol ezt a nagyon ízletes, könnyen elkészíthető receptet vadásztam. Egyedül a spárga maradt ki belőle, ami nekem személy szerint nagyon hiányzott az ételből, de legközelebb kerül bele (akár frissen, akár konzerv formában), mert hogy lesz legközelebb, az biztos:)

Hozzávalók 5 személyre:
5 szelet csirkemell
20 dkg csiperke gomba
5 szelet sonka (minél finomabb...)
3 db paradicsom
olaj
vaj
1 dl fehérbor
kakukkfű
só, bors

A csirkemellet sózzuk és borsozzuk meg, majd kevés olajon mindkét oldalát süssük 1-1 percig (csak azért, hogy egy kis színt és kérget kapjon), majd szedjük ki. A visszamaradt olajra dobjuk rá a megtisztított és vékony karikákra vágott gombát. Ezt is sózzuk és borsozzuk meg, szórjunk rá kakukkfüvet, majd a bort aláöntve pároljuk pár percig. A paradicsomot szintén vágjuk vékony karikákra.

Sütőpapírból vágjunk 5 db kb. 50-60 cm hosszúságú darabot és a közepére halmozzunk először egy adag gombát, erre tegyünk pár szelet paradicsomot, egy darabka vajat, majd koronázzuk meg a sonkába tekert csirkemellel. Öntsük rá egy evőkanálnyi boros levet, majd csomagoljuk be sütőpapírba a tornyot. 


Helyezzük őket hőálló tálba és 180 fokon süssük kb. 30 percig. Fogyasztás előtt bontsuk ki a csomagolást, bóduljunk el egy pillanatra a kiszabaduló illattól, majd frissiben fogyasszuk el ezt a finomságot:)


3 megjegyzés:

  1. Azok a franciák tudnak mégiscsak valamit a főzésről ... Próba lészen, köszönöm az ötletet.

    VálaszTörlés
  2. Micsoda finomság papírban sütve! Kipróbálós:-)

    VálaszTörlés
  3. Alufóliabatyuban szoktam hasonlót sütni, tetszik ez a papírhüvelyes megoldás is! :)

    VálaszTörlés