2012. június 13., szerda

NYÁR - 13. hét - SZERDA - Camemberttel töltött burgonya,salátával





Hozzávalók 5 főre:

10 db kisebb, egyforma méretű burgonya 164 Ft


1 doboz camembert sajt 445 Ft
2 tojás 100 Ft
2 gerezd fokhagyma
só, bors

1 paradicsom 65 Ft
kevés reszelt sajt
kacsazsír vagy olaj
-------------------------------
összesen 774 Ft

A burgonyát főzzük meg, hűtsük ki és héját távolítsuk el (ne főzzük teljesen puhára, mert széteshet). Vágjuk ketté és beljesét kaparjuk ki úgy, hogy kb. fél cm-es pereme maradjon. A kivájt burgonyát egyenlőre tegyük félre.

A camembert sajtot kisebb tálban villával nyomkodjuk szét, majd keverjük hozzá a tojásokat, a zúzott fokhagymát, sót és borsot.

Egy hőálló tálat kenjünk ki kacsazsírral és állítsuk bele a kivájt burgonyákat. Sózzuk meg őket, majd mindegyik közepébe tegyünk a tojásos-sajtot masszából (nem baj, ha a tojás túlfolyik a burgonyán). A paradicsomot szeleteljük fel 20 vékony cikkelyre és fedjük be vele a burgonyákat, majd az egészet kevés reszelt sajttal szórjuk meg. Forró sütőben a sajt pirulásáig süssük.

Serpenyőben melegítsünk kevés kacsazsírt és süssük rajta pirosra a kivájt burgonya darabokat. A megsült töltött burgonyát ezzel tálaljuk. Ezen kívül készíthetünk az étel mellé friss zöldségekből salátát (répa, káposzta, jégsaláta, retek, paradicsom...) és öntetet.


4 megjegyzés:

  1. Befizetnék most szívesen egy ilyen vagány kis ebédre!!! Szeretem minden alkatrészét :-))

    VálaszTörlés
  2. Szeretjük a burgonyát. Szeretjük a camembert. Szeretjük a paradicsomot. Szeretjük a sajtot. Szeretjük ezt az ételt! :)

    VálaszTörlés