2012. október 9., kedd

ŐSZ-24. hét-KEDD- Zöldséges paradicsomleves


Amikor Dulminánál megláttam ezt a levest, azonnali vágyat éreztem az elkészítésére. Eleve imádjuk a paradicsomlevest, de a cukkini és a krumpli izgalmasnak tűnt benne, valamint még több vitaminnal dúsítja kedvencünket. És tovább fokozva a vitamindús-egészséges vonalat: nincs benne habarás vagy rántás! Liszt nélkül készült!

Hozzávalók:

1 kg paradicsom 378 Ft
1 fej hagyma 12 Ft
5-6 db tojásnyi méretű krumpli 42 Ft
kb. 60 dkg cukkini 150 Ft
2 gerezd fokhagyma
só, bors
borsikafű, bazsalikom

tetejére reszelt sajt (lehet füstölt is) 185 Ft
------------------------------------------
összesen 770 Ft

A paradicsom héját húzzuk le és vágjuk kisebb darabokra. A hagymát aprítsuk fel és egy közepes lábosban pároljuk meg kevés olajon. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot és a meghámozott, kisebb kockákra vágott krumplit. Keverjük össze és főzzük 10 percig. Közben sózzuk meg.

Adjuk a leveshez a közben felkockázott cukkinit (ha zsenge, akkor héjával együtt, ha régebbi, akkor zöld héjától megfosztva). Öntsük fel kb. fél liter vízzel és főzzük puhára a zöldségeket (annyi vízzel öntsük fel a levest, amilyen sűrű állagot szeretnénk elérni a végén)

Ezután a tűzről lehúzott levest botmixerrel pürésítsük össze, majd a tűzre visszatéve tegyük bele a zúzott fokhagymát, a borsikafüvet, a bazsalikomot és ha szükséges, sót. Ha túl sűrű az állaga, vízzel öntsük fel, forraljuk 5 percig és készen van.

Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése